18. mar 2020

Kvinde ser film på sin bærbare pc | © Jeppe Willum Kejser
Kvinde ser film på sin bærbare pc

Undervisningssituationen er i disse dage noget anderledes for både lærere og elever landet over. Men der er heldigvis flere digitale muligheder for fjernundervisning. Når din skole har en aftale med Copydan AVU-medier, som giver adgang til at bruge Center for Undervisningsmidlers streamingtjeneste, mitCFU, så har du som lærer adgang til at bruge en række tv-udsendelser og spillefilm i undervisningen. Også hjemmefra.

Giv digitale lektier for

Tv og film i undervisningen plejer at være noget, som klassen ser sammen. Men jeres aftale giver jer også mulighed for at se den samme tv-udsendelse eller film bare hver for sig. Som lærer kan du give eleverne adgang til den udsendelse eller film, der skal indgå i undervisningen, så de kan arbejde med den derhjemme. Den mulighed har du altid for at give dine elever digitale lektier for, men det er især relevant nu, hvor alle sidder hver for sig i en periode men med det samme pensum.

Find undervisningsmaterialet hos CFU

Når du logger ind i mitCFU får du adgang til det materiale, som du kan bruge i fjernundervisningen. Det gælder for tv-udsendelser og for en lang række spillefilm. Du har også mulighed for at hente inspiration i en række af pædagogiske vejledninger, som CFU’s fagkonsulenter har udarbejdet til de enkelte udsendelser og film.

Søstre 1968 | © Rasmus Eriksson/SVT
Tv-serien Søstre 1968

Kom i gang med tv og film - inspiration her og nu

Du kan hente inspiration til udsendelser og film i inspirationsmaterialet nedenfor, som vi har opdateret i samarbejde med CFU:*

Brochure til dig, der underviser i grundskolen

I brochuren 'Brug levende billeder i undervisningen - til grundskoler' finder du tips til, hvilke tv-udsendelser og film, du kan bruge i forskellige fag og på forskellige klassetrin. Lige fra dansk til kristendomskundskab, sprogfag, billedkunst, historie, samfundsfag, naturfag og matematik. Der er også indhold til temaet 'ungdomskultur'.

Brochure til dig, der underviser i gymnasiet/ungdomsuddannelse

I brochuren 'Brug levende billeder i undervisningen - til ungdomsuddannelser' finder du tips til tv og film, som passer til en række fagrelevante og aktuelle temaer. Eksempelvis 'Dokumentar og fiktion', 'Køn og seksualitet', 'Klima' og 'Elitesport - bagsiden af medaljen'. Der er også inspiration til de forskellige sprogfag og bagkataloget af de tusindvis af aktuelle tv-udsendelser, som fx også er brugbare i samfundsfag og dansk.

Se hvad andre lærere i landet streamer mest og få direkte links til titlerne i mitCFU. Du finder titler på tysk, fransk, engelsk, svensk og norsk. 

*Der kan være titler, som normalt kan bruges i undervisningen, men som ikke kan anvendes som digitale lektier. Det kan du se under den enkelte titel, når du er logget ind i mitCFU.

Har du spørgsmål til din aftale og dine muligheder?

Hvis du er i tvivl om, hvad din skoles aftale dækker, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Du er også velkommen til at kontakte os og høre mere om dine muligheder både med TVIS-aftalen (også kaldet AVU-medier-aftalen), som dækker tv, internet og streaming mv. samt med Spillefilmsaftalen. Med begge aftaler har lærere på din skole mulighed for både at kunne bruge tv og film i undervisningen - også i fjernundervisningen nu og i den kommende tid. Kontakt os