07. okt 2019

Fra filmen Grænseovergangen ved Bornholmer Strasse, ARD | © Nik Konietzny/ARD
Bornholmer Strasse ARD

Den 9. november er det 30 år siden, Berlinmuren faldt. Og det er en skelsættende historisk begivenhed, som er relevant for undervisningen i skoler og uddannelsesinstitutioner, i udstillinger og andre former for kulturformidling.

Dokumentar, drama og film på programmet

I anledning af 30 året vil sendefladen på især de tyske tv-kanaler henover efteråret være spækket med timevis af spændende dokumentarudsendelser, drama og film, der handler om livet før, under og efter muren. Når din skole eller uddannelsesinstitution har en aftale med CFU, har I mulighed for at gøre formidlingen levende med mange af de gribende, rørende og spændende tv-udsendelser, der er på programmet.

Masser af tv-udsendelser på mitCFU

På mitCFU finder du både nye og gamle udsendelser, som du kan bruge i formidlingen af emnet. Uanset om det er er til undervisning i fagene tysk, historie, dansk eller samfundsfag i grundskolen eller på ungdomsuddannelser. Eller om det er i konfirmandundervisningen til debat af fx etiske dilemmaer eller tro.

Du finder forskellige tv-udsendelser, film og pædagogiske vejledninger, som kan inspirere dig til at tage eleverne med på en læringsrejse 30 år tilbage i tiden. På mitCFU finder du dokumentarudsendelser, der smider historiske fakta på bordet, dramaserier med politisk islæt og film der nedbryder tragedie og tabu med humor.

Berlinmuren på udstilling

Det er også oplagt at sætte spot på murens fald og en række af de temaer, der knytter sig til Den Kolde Krig i øvrigt i anledning af 30-året på fx museer og biblioteker. Hvis du er i tvivl om, hvilke muligheder I har for at benytte levende billeder i jeres udstillinger, så er du velkommen til at kontakte os.

Find tv og film hos CFU