03. mar 2022 | Copydan AVU-medier

Tina Dickow | © Universal Music
Tina Dickow, pressefoto

Nye teknologiske muligheder er også nye muligheder for at bruge musik i læringsmæssige sammenhænge. Derfor kan skoler nu få en supplerende aftale, der sikrer rettighederne til at bruge al musik, der er indspillet med henblik på den almene offentlighed, i undervisningen via digital kopiering som eksempelvis online præsentationer eller upload til lukkede netværk som Aula. Eller til optagelser på smartphones og lignende.

Andreas Odbjerg | © Universal Music
Andreas Odbjerg, pressefoto

Hvis jeres skole har TVIS-aftalen (aftale om brug af TV, internet og streaming), har I mulighed for at bruge lyd i undervisningen, som er optaget fra en række radiokanaler. Men hvis I gerne vil bruge musik på andre måder, kræver det en supplerende aftale. Med musikaftalen er rettighederne på plads, når I kopierer musik til brug i undervisningen, f.eks. når I optager eller uploader musik til brug i opgaver og præsentationer eller hvis I deler en optagelse eller præsentation på skolens/institutionens egne lukkede netværk (f.eks. Aula).

Aftalen giver jer også en række andre muligheder for at bruge indspillet musik i undervisningen.

Læs mere om dine muligheder med musikaftalen her

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvordan I som skole sikrer jer rettighederne til at bruge musik som en del af undervisningen.

Kontakt os nu
Musik til læring | © vgajic
dreng og piger danser til musik