04. jan 2021

Kvinde ser film på sin bærbare pc | © Jeppe Willum Kejser
Kvinde ser film på sin bærbare pc

Landet over er skolerne igen i gang med at undervise eleverne hjemmefra. Har din skole en aftale med Copydan AVU-medier, har du mulighed for at bruge levende billeder i din fjernundervisning.

Tv til undervisningen

Hvis din skole har det, der hedder en TVIS-aftale, så har du forskellige muligheder for at bruge tv, internet og streaming i undervisningen. Med TVIS-aftalen har du adgang til mere end 45.000 tv-udsendelser, som du kan streame fra mitCFU – Center For Undervisningsmidlers (CFU’s) streamingtjeneste for skoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Du får desuden mulighed for at give digitale lektier for, så du kan give eleverne adgang til at tilgå materialet hjemmefra. Det kunne være klip fra en dokumentarfilm, en tv-udsendelse eller andet, som din aftale dækker. På den måde kan tv også indgå i undervisningsmaterialet, når eleverne arbejder på egen hånd.

TVIS-aftalen dækker også en række andre muligheder som brug af lovligt materiale fra YouTube, streame via DR TV, vise flow-tv fra udvalgte kanaler mv. Se alle dine muligheder med TVIS

Film til faglig fordybelse

Hvis din skole har spillefilmsaftalen, har du også mulighed for at bruge en række spillefilm i din undervisning. Aftalen dækker aktuelt 600 forskellige spillefilm. Der er både film til forskellige sprogfag og faglige temaer. Og som egner sig til forskellige klassetrin. Spillefilmsaftalen giver ligesom TVIS-aftalen mulighed for at bruge udvalgte film til digitale lektier, så eleverne i din klasse via udlån kan arbejde med dem selv hjemmefra. Læs mere om Spillefilmsaftalen

Få konkrete forslag til forskellige fag, klassetrin og temaer

Hvis du har brug for inspiration til at bruge tv og film i undervisningen alt efter hvilken aftale din skole har, så kan du gå på opdagelse i materialerne nedenfor. Her får du konkrete forslag til tv-udsendelser og film, som egner sig til de enkelte fag, klassetrin og temaer - særligt udvalgt af CFU’s fagkonsulenter.

Brug levende billeder i undervisningen – til grundskolen

Brug levende billeder i undervisningen – til ungdomsuddannelser

Alle dine muligheder med TVIS-aftalen

Klassens anmeldelser af film print-selv