Gå til indhold Slice Created with Sketch.
Babylon Berlin | © Frédéric Batier/X Filme Creative Pool/ARD Degeto/Sky/Beta Film
ARD tv-serie Babylon Berlin

Når du har en aftale med Copydan AVU-medier, så har du sikret dig rettigheder til at bruge de medier og materialer, som aftalen dækker. Med det vi kalder for TVIS-aftalen (tv, internet og streaming) får du mulighed for at bruge løs af tusindvis af tv-udsendelser og en masse kort- og dokumentarfilm. Med en filmaftale får du mulighed for bruge hundredvis af spillefilm. 

For at du kan komme i gang, skal du udover at have styr på rettighederne, tegne abonnement hos CFU (Centre for Undervisningsmidler i Danmark). 

Hvad er forskellen på aftalen med Copydan AVU-medier og CFU?

Kort fortalt er den ene aftale den, der giver dig lov til at bruge materialet, mens den anden giver dig selve adgangen til materialet. Din skole skal nemlig have en aftale med Copydan AVU-medier, som sikrer rettighederne til at bruge materialet for at kunne få et abonnement hos CFU, hvor du finder de tv-udsendelser og film, du gerne vil bruge i undervisningen.

Copydan AVU-medier og CFU er med andre ord to forskellige organisationer, som i samarbejde sørger for, at lærere i Danmark kan skabe værdi i undervisningen med en masse relevante tv-udsendelser og film, som kan give eleverne nye perspektiver på et emne.

© Jeppe Willum Kejser
En pige ser film på en computer i folkeskolen

Hvad er CFU?

CFU -Centre for Undervisningsmidler i Danmark udlåner læremidler, vejleder om brugen af dem og udbyder faglige og pædagogiske kurser og temadage. Kilde: emu.dk

Tips til undervisningen med pædagogiske vejledninger

Med et abonnement hos CFU får du adgang til tjenesten mitCFU, hvor du finder masser af tv og film. Her finder du også et stort udvalg af pædagogiske vejledninger, som kan inspirere dig til at arbejde med fx indholdet og temaerne i klassen. Du kan let søge på materialer, som passer til netop de fag og klassetrin, du underviser. 

Du kan fx finde en tv-udsendelse til danskundervisningen i 4. klasse med en pædagogisk vejledning, der er fuld af ideer til, hvordan du bruger den. Lige fra konkrete spørgsmål du kan stille eleverne, til opgaver de skal løse sammen i grupper. 

Kom godt i gang med mitCFU

Værd at vide

mitCFU er undervisernes indgang til alle CFU’s supplerende læremidler. Herunder spillefilm, tv-udsendelser og pædagogiske vejledninger. mitCFU findes via det lokale CFU’s hjemmeside eller på mitcfu.dk. Kilde: emu.dk