Gå til indhold Slice Created with Sketch.
Hjemmebane | © Sjur Aarthun/NRK
NRK's tv-serie Hjemmebane

Når du bruger fremmedsproglige film og tv-udsendelser i undervisningen, kan alle elever følge med, uanset hvor gode de er til at læse. Film og tv åbner også nye muligheder for tværfaglig undervisning, hvor sprog kan indgå i sammenhæng med fag som religion, historie eller samfundsfag.

Levende billeder bidrager til sprogforståelsen

En tv-udsendelse eller en film gør det muligt for eleverne at opleve sproget og kulturen i autentiske sammenhænge. At lytte til sproget i naturligt tempo og se de sammenhænge, som sproget indgår i, kan bidrage til sprogforståelsen. Det gælder eksempelvis mimik, gestik, accent og miljø. 

Derfor kan fx en tysk dramaserie være med til at styrke forståelsen af tysk sprog og kultur på en helt anden måde end bøger kan. Det kan næsten give eleverne oplevelsen af at være der selv.

Gode materialer til sprogundervisningen

Du kan finde masser af fagligt udfordrende og relevante undervisningsmaterialer på mitCFU.dk. Både svensk og norsk materiale, som kan gøre eleverne klogere på kulturen i vores nabolande, og fx tyske, engelsksprogede og franske tv-udsendelser og film, som styrker sprogundervisningen. 

Herudover kan du hente inspiration i de mange pædagogiske vejledninger, som både er tilpasset de formelle undervisningskrav og den praktiske virkelighed på skolerne.