Mere af den gode skærmtid med tv og film

Nogle gange synes voksne, børn kigger for meget på skærm. Medmindre de lærer noget. Og det har de mulighed for med levende billeder i undervisningen.


© Jakob Lund
Piger arbejder foran bærbar computer med tv og film

I skolen kan tv og film være med til at styrke undervisningen. Styrke den digitale dannelse. Og måske endda gøre både timerne i klassen og lektierne lidt sjovere.

Skolen får blandt andet mulighed for at bruge masser af undervisningsrelevante tv-udsendelser, kortfilm og dokumentarfilm med det, vi kalder TVIS-aftalen (tv/internet/streaming) og masser af spillefilm med Spillefilmsaftalen. I får også mulighed for at give eleverne tv og film for som lektier.

Begge aftaler giver lærere og elever mulighed for at streame fra mitCFU, hvor der også er pædagogiske vejledninger til undervisningsbrug. Udover at have en aftale om rettigheder hos Copydan AVU-medier, skal I også have et CFU Film og tv-abonnement. 

Muligheder med de to aftaler og et abonnement hos CFU

  • Med TVIS-aftalen (tv/internet/streaming) kan I streame mere end 50.000 tv-udsendelser via mitCFU, anvende indhold fra DR TV i undervisningen, anvende lovligt audiovisuelt indhold fra internettet fx YouTube og meget mere 
    Se alle muligheder med TVIS-aftalen her

  • Med Spillefilmsaftalen kan I streame spillefilm fra mitCFU til forskellige fag og klassetrin - vælg mellem ca. 700 forskellige film (marts 2022)

  • Give det vi kalder for 'digitale lektier' for - så eleverne selv kan streame udvalgte tv-udsendelser eller film enten som hjemmearbejde eller del af fx gruppearbejde i skolen, hvor de sammen kan arbejde med tv eller film. 

 

Vil du vide mere om din skoles muligheder med TVIS-aftalen og Spillefilmsaftalen?

Kontakt os nu

Jeg synes, at film er godt at bruge i undervisningen, da man hører, hvordan rigtige tyskere snakker. Desuden synes jeg også, at man nemmere kan huske tyske ord og ting, hvis man har set det på film. I klassen har vi set filmen ”Die Welle”, som jeg synes giver en god kulturforståelse. Og så gør film det sjovere at lære.

Andrea, 9. klasse | Elev