Når eleverne kan streame tv og film, kan du fokusere på undervisningen

© Jakob Lund
Piger arbejder foran bærbar computer med tv og film

Du behøver ikke bruge en hel lektion på at se tv og film i klassen. Nu kan eleverne sidde med hver deres device og streame selv. Enten som hjemmearbejde eller gruppearbejde:

  • Grupperne kan se tv og film sammen og arbejde med spørgsmål eller analyse samtidig.

  • Muligheden for at pause og "spole" gør det lettere at komme i dybden med materialet.

  • Uanset om eleverne selv streamer hjemmefra som forberedelse til undervisningen eller i grupper på skolen, giver det dig som lærer en anden mulighed for at fokusere på undervisningsdelen, når I er sammen i klassen. 

  • Dine muligheder for at foretage elevudlån, når skolen har en aftale med Copydan AVU-medier, er det, vi kalder ’digitale lektier’. Men udover at give tv og film* for som lektier, har du altså også mulighed for at lade eleverne streame, mens du er til stede og kan hjælpe med selve opgaveløsningen.

    *(der kan være filmtitler, hvor der ikke er mulighed for digitale lektier.)

CFU om elevstreaming

Se Marcus Dietrich, Chefkonsulent hos CFU, og Dorte Haraldsted Mortensen, Pædagogisk konsulent i dansk, CFU, fortælle mere om fordelene ved at lade eleverne streame tv og film:

Video Eleverne streamer tv og film
Når eleverne streamer tv og film | © Jeppe Willum Kejser
Marcus Dietrich, CFU
Video Elevstreaming
Fordele når eleverne streamer | © Jeppe Willum Kejser
Marcus Dietrich, CFU

Vil du vide mere om dine muligheder?

Kontakt os og få mere at vide. Nedenfor kan du læse om de to aftaler, TVIS-aftalen og Spillefilmsaftalen, som giver dig mulighed for at lade eleverne streame tv og film. Du kan også gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.

Kontakt os nu og få mere at vide om dine muligheder

 

 

To aftaler giver eleverne adgang til at streame

  • TVIS-aftalen (tv/internet/streaming) giver dig sammen med et CFU Film og tv-abonnement mulighed for at streame fra mitCFU - også eleverne. Du finder mere end 45.000 tv-udsendelser til undervisningen - til forskellige fag og klassetrin

  • Spillefilmsaftalen giver dig sammen med et CFU Film og tv-abonnement mulighed for at streame spillefilm til undervisningen via mitCFU til forskellige fag og klassetrin. Der kan være titler, som ikke kan streames af eleverne, men alle 600 spillefilm (pr. 1. juli 2021) kan streames af dig som lærer i undervisningen

  • Begge aftaler og et CFU Film og tv-abonnement giver dig adgang til pædagogiske vejledninger udarbejdet af fagkonsulenter. Vejledningerne giver ideer til at bruge en konkret udsendelse eller film i undervisningen som hjælp til din forberedelse. 

  •  Tv og film indgår i forskellige materialesæt til udlån hos CFU og med aftalerne, har du mulighed for at integrere tv, film og bøger i arbejdet med et emne eller tema.

 

Har I aftalerne, der giver adgang til tv og film i mitCFU?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis vi skal tage en snak om mulighederne på jeres skole.

Kontakt os her
Pige ser på tablet | © Unsplash
Pige ser på tablet