Pige der ser tv på mobilen | © Jeppe Willum Kejser
Pige der kigger på sin mobiltelefon

Foredrag, koncerter, temadage og andre aktiviteter bliver mere levende, når man frit kan bruge musik- og tv-indslag i biblioteksrummet. Det samme gælder ved debatarrangementer og andre begivenheder.

Et levende rum for det brede publikum

Nye medier er for alvor blevet en stor del af de aktiviteter, som landets mange biblioteker tilbyder. Det er et led i udviklingen af biblioteksrummet som et levende og tidssvarende forum, som tiltaler et bredt publikum. Det gælder fx foredrag, musikalsk liveoptræden og filmforevisninger. Introduktionen af nye medier i biblioteksrummet giver nye muligheder og er et godt supplement til bibliotekets traditionelle funktion: udlån af bøger.

Kulturværftet i Helsingør | © Jeppe Willum Kejser

Film og tv som supplement til bøger

De nye medier er ikke en konkurrent til bøgerne. De er et supplement, som bruger nogle helt andre virkemidler. Der er stor forskel på at læse Martin Andersen Nexøs bog Pelle Erobreren eller se Bille Augusts filmatisering. Bøger er stadigvæk et stærkt afsæt for fordybelse og refleksion. Men spillefilm kan især være med til at styrke debat og fællesskab. Film opleves traditionelt i fællesskabsrum, og det gælder også på biblioteket, når I viser film.

Har dit bibliotek en aftale?

Giv bøgerne nyt liv med tv og film. I fortællinger og udstillinger.

Få en aftale
Musikbibliotekar Daniel Bøtcher på Kulturværftet i Helsingør | © Jeppe Willum Kejser