Gå til indhold Slice Created with Sketch.
Babylon Berlin | © Frédéric Batier/X Filme Creative Pool/ARD Degeto/Sky/Beta Film
ARD tv-serie Babylon Berlin

Hos vores naboer, Tyskland, Sverige og Norge, bliver der ligesom herhjemme lagt mange kræfter i at producere tv- og filmindhold af høj kvalitet. Public service-kanalerne i vores nabolande, også kaldet nabolandskanalerne, har alt fra berigende dokumentarudsendelser, nervepirrende krimiserier, storslåede dramaserier, fantastiske naturprogrammer til nyskabende film at byde på. Og mange af de bedste programmer bliver vist med danske undertekster. 

Brug NabolandsKanalerne i undervisningen 

Det er en uundgåelig del af vores historiske og kulturelle dannelse at skele til vores nabolande. Også når vi skal forstå os selv. Derfor er det oplagt at bruge tv og film fra vores nabolande til at belyse en række emner på tværs af fag og klassetrin.

Af aktuelle serier de senere år vil mange nok kunne genkende 'Babylon Berlin' og den norske tv-serie 'Skam', som i den grad har gjort det interessant for unge danskere at kigge ind over grænsen for at spejle sig i seriens karakterer.

Find udsendelserne hos CFU

Når din skole har en aftale med CFU, så er der en helt verden af indhold fra vores nabolande, der folder sig ud via streamingtjenesten mitCFU. Det er her, du finder alt det gode indhold, som kan gøre undervisningen mere levende. Og det er også her, du henter udsendelserne til undervisningen, så rettighederne er på plads.

Hvis du vil være på forkant, kan du altid holde øje med tv-guiden på nabolandskanalerne.dk. Her kan du selv følge med i nye serier og film. Det er ikke alle udsendelser, som kan streames fra mitCFU, og dermed bruges i undervisningen, men du vil helt sikkert opdage, at der er en stor mængde spændende indhold fra nabolandskanalerne, som er tilgængeligt via CFU.

Besøg nabolandskanalerne.dk
NRK, Maipo Film, Lykkeland 2018 | © Petter Skafle Henriksen, NRK/Maipo Film
NRK's tv-serie Lykkeland fra 2018