Gå til indhold Slice Created with Sketch.
Tomt tv-studie | © STV
Tv-optagelse med studievært i tomt tv-studie

Tv- og radioudsendelser er gode redskaber i undervisningen. Både i folkeskolerne, på gymnasierne og på andre undervisningsinstitutioner.

Tv-udsendelser

Tv-udsendelser er en central indgang til nyheder, viden og information. Men tv-udsendelser kan også skabe værdi i undervisningen ved at formidle værdier, miljøer og sproglige nuancer, der er svære at indfange i bøger.

Desuden kan tv-udsendelser belyse og dokumentere historie og kultur og fungerer i det hele taget som grundlag for refleksion og debat omkring værdier og samfundsforhold.

Radioprogrammer

Radio er et medie i forandring, og med internettet bliver vores brug af radio både mere udbredt og differentieret. Mediet kan bl.a. bruges som dokumentation og inspiration i forhold til journalistisk formidling, og som et tilgængeligt medie, der med genrer som lydkunst og lydmontage sætter fokus på lydens betydning i mediebilledet.

Muligheder med TVIS-aftalen

Gennem Copydan AVU-medier får du med den aftale, som vi kalder for TVIS-aftalen (tv, internet og streaming) adgang til at bruge udsendelser fra ca. 70 danske og udenlandske tv-kanaler i undervisningen. Der er brugbare undervisningsmaterialer til stort set alle fagområder og klassetrin. Aftalen giver dig mulighed for at få adgang til materialet hos CFU, hvor du både finder fx tv-udsendelser og pædagogiske vejledninger til inspiration i din formidling.

Stream tusindvis af tv-udsendelser

mitcfu.dk kan du finde tusindvis af undervisningsrelevante tv-udsendelser og streame dem direkte på skolens interaktive tavler – eller bestille dem som dvd. Du har også mulighed for selv at optage udsendelser derhjemme og bruge dem i undervisningen.

Digitale lektier

Du har også mulighed for at give eleverne adgang til udsendelserne, så de kan lave digitale lektier og se eller arbejde med et udvalgt program hjemmefra.

Find tv-udsendelser hos CFU

Gå på opdagelse i udsendelser og pædagogiske vejledninger. TVIS-aftalen giver dig mulighed for at få et abonnement hos CFU.

Mere om CFU
© STV
Kameramand filmer under en tv-optagelse